Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'norsker'@'localhost' (using password: NO) in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1191

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1191

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'norsker'@'localhost' (using password: NO) in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1194

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1194

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'norsker'@'localhost' (using password: NO) in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1197

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1197
PETERS BLOG | Norsker Flyfishing

PETERS BLOG

Følg NORSKER Fly Fishing på Instagram

Posted by on dec 21, 2017 in Peters Blog | 0 comments

Holder du at fede billeder, så skulle du tjekke vores Instagram side ud!

 

 

 

 

 

Vandring Grønland

Søren med en smuk Summer Steelhead fra 2016

Bonefish – Kystfluefiskerens Favorit

Posted by on dec 20, 2017 in Peters Blog | 0 comments

Well, mit kystfluefiskeri bliver ikke helt det samme, efter at man har fisket Bonefish, der er ganske enkelt for meget action over dette fiskeri, men det minder mig om kystflue, særligt det, at se fisken går efter fluen og tager den, men det øjeblik den vender, så skriver Bonefish deres eget kapitel, for det sker i et langt ræs henover det forholdsvis lave vand og så starter fighten…..

På Cuba benytter vi en klasse 8 stang, dels for at imødekomme vejrlig og dels fordi at man i perioder skal lægge et hårdt pres på fightende Bonefish, når de ræser ind mod mangroven og prøver at gemme sig her. Der skal lægges et hårdt pres, for at vende fisken, og der nytter ikke noget at stangen klapper sammen for presset.

På det sydlige Cuba benytter vi fluocarbon forfang med små reje imitationer f.eks. Mantis Shrimp og vi holder mindst ca. 150 yards 20 lbs Gel Spun backing. Vi fisker i et område, hvor vi kan møde permit, Tarpon, Jacks samt andre arter under vores fiskeri efter Bonefish.

Solen skinner med ekstra kraft på vandet, og det er vigtigt at sørge for at kroppen har skygge samt at få væske indenbords! Har man ikke prøvet at fiske på flats, skal man være opmærksom på at det kan være temmelig anstrengende igennem en længere periode, og  3 – 5 dages fiskeri er rigeligt, gerne kombineret med lidt Tarpon fiskeri, hvor man ikke er så udsat for solen inde i floddeltaet.

Der er som alt andet fiskeri nogle fif, som omgående giver pay off under fiskeriet, bl.a. hvorledes man tager fluen ind, tilslag og styring af fisken under fight, men mest af alt, evnen til at se fisken, når guiden råber kl. 11.00 15 meter! Det kommer med tiden, for nogle hurtigere end andre, og det giver skarphed, her kommer din lokale guide ind i billedet, de kan være guld værd!

Måske kan du lokke din fiskekammerat med på en tur med NORSKER, I er altid velkomne til at kontakte os, vi er nemlig klar til Cuba!

Du kan læse mere om vores fiskeri på Cuba her!

 


Majflue Lough Corrib 2018 Vestirland

Posted by on dec 7, 2017 in Peters Blog | 0 comments

NORSKER tager i år afsted d. 16 – 23 maj til Vestirland, hvor vi skal fiske ørred på den store limstens sø Lough Corrib. Det er sidste udkald for at tilmelde sig til 5 dages fluefiskeri/6 nætter B & B inkl. Fly T/R København til pris 6.750,- kr.

Det er muligt at bestille Ghilie/guide (ekstra)  en eller to dage, så du hurtigere kan komme ind i fiskeriet. Ideelt har vi plads til 2 fiskere mere på denne tur, hvor I kan dele båd og evt. værelse, det er muligt at bestille enkelt værelse for en beskeden merpris.

Vi fisker i smukke naturomgivelser, hvor ternene (fugle)  er vores guider for klækningerne og så gælder det om at finde de rette vindbaner hvor ørrederne står og tager majfluerne. Vi skal spise aftensmad på den lokale pub, eller hjemme i vores B & B og hygge os i weekenden på den lokale pub med musik og Guiness.

Du kan læse mere om fiskeroet og kontakt os, såfremt du vil med!

 

Du kan læse mere om fiskeriet her!

Norsker Mayfly

May Fly from Lough Corrib

 

 

brown trouts

Action! Baby Tarpon Viva Cuba

Posted by on nov 29, 2017 in Peters Blog | 0 comments

Efter at have klargjort vores grej, begiver vi os ud på floden, vi befinder os i de sydlige Cuba i Nationalpark, hvor det prøver specifik tilladelse til at fiske efter de lokale Tarpon. Vores primære mål er Baby Tarpon fisk fra 4 – 30 pund, men området har fisk på over 100 pounds, så guiderne foretrækker en 80 punds forfang, det virker helt ærligt lidt vildt.

Du kan se nogle af fluerne, hvorledes de er monteret med lækker, men super kraftig nylon line. Under fiskeriet finder man hurtigt ud af hvorfor, første hug og min Baby Tarpon kaster kroppen ind i mangroven og der skal trækkes fisk ud mellem grene og andet godt og jeg mister fisken, satans! Well, så har vi det på plads.

Vi skal senere opleve at 80 punds line kan kappes som sytråd, når de større Tarpon kommer på krogen.

Så er der sildemad!

 Området har en utrolig stor bestand af mindre Tarpon, men også flokke af større fisk på 40 – 90 pounds, som jeg selv oplever i mindre stimer , der rykker hurtigt op af elven med tidevandet. Jeg fisker med Traveller 9 for klasse 10 med dobbelt greb, der skal strammes hårdt på bremsen og det er hård fight, at styrer disse vildbasser på kort line! Jeg starter med at fiske med poppers i overfladen (øverste flue), herresjovt at se Tarpon angribe fluen i overfladen, det får sku blodet til at rulle. Jeg fisker også frøen samt de mere traditionelle Tarpon fluer og får fisk på dem alle. Der er faktisk smæk i frikadellen og det er et must, at prøve dette fiskeri på disse kanter. Vi er glade for at kunne melde, at vi har fundet et “Sweet Spot” til Tarpon fiskeri!

Vil du med og fiske Bonefish og Tarpon på Cuba med NORSKER? Vi er i gang med at opdatere for 2018, men er i 3 -5 gutter, kan vi leve jeres egen tur med kombineret med oplevelser i Havanna m.m.

Kontakt os!

Læg mærke til presset på stangen fra den lille Tarpon (klasse 10), den gule “Tysker” regnfrakke er guidens som jeg lånt efter en skylle…..

Tarpon Fluer der fanger!

Grønland Robinson River

Posted by on nov 12, 2017 in Peters Blog | 2 comments

August solen skinner ned på vores lille teltcamp, vi er på Vestgrønland i den storslåede natur ved Robinson River. Vi fisker på stammen af agressive havgående fjeldørreder i alle regnbuens farver fra grøn blanke, pink, dybrøde til gul orange afhængigt af deres opholdstid i elven.

Heroppe benytter vi fluer med kraftigt og provokerende farve udtryk i polar ræv og pink/silver rejeimitationer. Såfremt vi ikke holder et godt øje med vores ørreder til aftensmaden, kan det hænde, at de mystiks forsvinder fra stenene, som vi har lagt dem på. Vores små venner der også leverer ræve hår til vores fluer, har et sultent øje på vores fisk……

Udgangspunktet for vores fiskeri er en 9 – 10 fod klasse 7 fluestang eller en handy Switch fluestang med 100 yards 20 lbs backing. Det er krævende fiskeri, da vi nogle steder på grund af strømmen, må holde ørrederne hårdt, for ikke at komme på den helt store løbetur, samt eventuelt miste fluelinen på klipper/sten i elven.

År efter år kommer jeg tilbage for at fiske på Robinsons fantastiske ørredstamme, som jeg betragter som absolut verdensklasse!

Du kan læse mere om vores 2018 tur her!

Følg også vores smukke billeder på Instagram.

Klik på billedet nedenfor og få perspektivet!

Glomma en fast tradition med tørfluefiskeri efter stalling

Posted by on aug 28, 2017 in Peters Blog | 0 comments

NORSKER 7`9 Grayling perfekt til tørflue på Glomma!

NORSKER tager i starten af september atter til Glomma Elven for at svinge tørfluer og små goldhead nymfer efter stalling. I fluevesten har vi også større fluer til storørreden, som på denne tid påbegynder sin vandring op af elvene fra søer m.m. Vi har en fast base med smuk udsigt over Glomma elven som ligger strategisk rigtig, til at besøge flere fine valg på Glomma, men også andre elve i området, som vi tidligere har fisket med fornuftigt resultat. NORSKER besøgte Fluefiskedagene i Elverum længere nedstrøms, og fik nye tips af lokale fluebindere og gamle kunder.

En stalling har nappet Peter´s tørflue.

At fiske i dette område er en fornøjelse med varierede partier på Glomma Elven, man kan fiske langs elven en dag og tage længere sydover og leje kano og fiske mellem små øer perfekt til at lufte de lette klasse 4 stænger med tørfluer. Her i september er der særligt klækninger midt på dagen i solskinnet, det er en smuk årstid, at vade rundt i den klare elv. Peter har fisket andre elve og tager på dagsture i mindre sektioner, hvor der lurer gode stallinger samt en fair chance for ørred. Faktisk er der taget ørreder op til 3 kg. lige uden for vores hus……

Vi har åbnet for en uges fiskeri i 2018, du kan læse mere om turen her!

Vi forventer nok at lave en tur mere, så kontakt os såfremt du/I kunne være interesseret. Vi kan kan tilbyde at lave en special tur såfremt I er  4 – 5 fiskere i August/September 2017/18/19.

Grayling

Nattens Dronning som Hans Lidman kaldte stallingen, der med sit smukke sejl glider gennem vandet.

                                                                      Elegante fluehjul fra NORSKER.

Laksefiskeri på Newfoundland

Posted by on aug 22, 2017 in Peters Blog | 1 comment

NORSKER har fisket Atlantisk laks på Newfoundland på mægtige Humber River som stadig producerer en opgang på 20.000 – 25.000 med fisk over 30 lbs. Her fisker man med Bomber tørfluer og  Blue Charm fra land og fra båd med lokale guider. Er man ikke registeret indbygger på Newfoundland, skal man benytte en registreret lokal fiskeguide. Det koster lidt mere, men til gengæld får man en hurtig introduktion til Humber River og dens charmerende fiskeri. NORSKER benytter Lodge som ligger en tæt på elven og man bor rigtig godt med et lokalt udvalg af fluer, grej og udstyr lige ved hånden. Fiskeriet har flere sæsoner, de største fisk bliver som regel fanget tidligt og sent på sæsonen. Humber River er berømt for sit “back end” fiskeri sent på sæsonen.

Har du ikke læst Atlantic Salmon af Lee Wulff, skulle du gøre det, prøv at led efter den på Amazon, du vil ikke fortryde det. Lee Wulff er en stor inspiration sammen med Jan Grünwald, Hugh Falkus og Hans Lidman, Paul Wellendorf samt Svend Saabye for NORSKER.

Du kan se mere om vores ture til Newfoundland her!

 

 

 

Storstalling – August ved Kaitum Elven

Posted by on jun 15, 2017 in Peters Blog | 0 comments

Det er blevet køligere heroppe højt mod nord, natten rammer nul eller lige under frysepunktet, men myggen er forsvundet! Det er ellers en pestilens som man må leve med heroppe og der er mange af dem!

Heroppe tæller de store stallinger, vi går efter fisk over 45 cm med fisk op til 55 cm og større fisk lurer. En af vores fluer er en stor gul/brun Klikhammer som tager mange fine stallinger. Heroppe er der taget stallinger op til 2 kg og her fiskes kun Catch & Release……..

 

Storstalling

Vi bor i opvarmede hytter og efter morgenmaden f.eks. en var havregrød, som vi selv laver i 4-mands hytten, er det ned til båden og sejle ned til Taivek Strømmene. Hernede står stallingerne tæt og fylder maven op, inden kulden sætter ind og slår klækningerne ned.

Ved middagstid er det varmest og små grå sorte fluer dækker elven og vi fisker let med små klinkhammerfluer. Senere kommer vinden og køler lidt ned, det er tid at skifte til nymfe eller evt. skifte til en lille streamer og gå efter ørrederne som her kan blive op til 4 -5 kg. Her i august er der bevægelse i ørrederne og det er en fornøjelse at få dem på krogen her, der er virkelig action på drengen!

Såfremt du/kunne være interesserede i en særlig naturoplevelse med et af verdens bedste stalling destinationer, så kontakt Peter her!

Du kan læse mere om Tjuonajokk Fiskecamp her!

 

Island Brown Trout Fiskeri

Posted by on jun 13, 2017 in Peters Blog | 0 comments

NORSKER har været et tur på Island og fisket Brown Trout med sigte på at tilbyde dette fiskeri til 2018 sæsonen.

Det var en spændende oplevelse at besøge det Nordlige Island og fiskeriet var spændende og varietet med det helt rigtige udfordringer til den inkarnerede ørredfisker. Vi fiskede på forskellige zoner af mere end 36 km fiskbar elv, som er meget varieret med dybe huller, brinker og alpine fiskepladser. Vi fiskede mest med tørflue og nymfe, men på de dybere partier fiskede vi også en mindre streamer. Alle vores anstrengelser gav meget flotte og smukke bækørreder.

Du kan læse mere om vores Brown Trout Fisketur 2018 til Island ved at trykke på den smuke ørred nedenunder!

 

 

NYE FISKE EVENTYR 2018 MED FLUESTANGEN TILMELD DIG!

Posted by on maj 1, 2017 in Peters Blog | 0 comments

NORSKER har spændende opgaver foran sig med besøg i Island med forberedelse af nye destinationer for spændende tørflue efter store vilde ørreder samt laksefiskeri på det Nordlige Island. Vi håber at kunne tilbyde mange kilometer ørredfiskeri til seks stænger med en lille tilhørende Lodge til vores selskab som vi selv styrer, ikke noget eksklusivt, vi fokuserer på fiskeriet, der tages 3.000 ørreder i sæsonen maj – september – 6 stænger pr. uge. Tilmeld dig såfremt du kunne være interesseret.

 

I juli tager Peter til Newfoundland Øst Canada for at fiske med tørflue efter Atlantisk Laks, vi håber at kunne tilbyde en uges fiskeri i 2018.  Endelig er det lykkes at komme ind og vi glæder os til at fortælle mere om vores oplevelser. Fiskeriet foregår primært med tørflue,og du kan blive en af de få laksefiskere som kan oplevet dette fiskeri efter laks i størrelsen 2 – 76 kg med lette en og to-håndstaænger samt Sea Run Brooktrout. Vil du opleve det ultimative tørflue fiskeri efter laks, så skriv dig op, det kan du gøre via vores kontaktside. Dette fiskeri skal planlægges i god tid, vi skal rigtigt langt ud og vi vil have 70 km elv til 6 stænger! Prisniveau 27.000/28.000 kr. Virkelig fair for denne tur.

Skeena/Steelhead/Store Chinook laks i lille mobil gruppe samt 2 deltagere, skal bookes i god tid, vi har en skarp pris på 30.000 kr. for en helt unik oplevelse!

 

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du er løbende opdateret på vores nye destinationer.