Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'norsker'@'localhost' (using password: NO) in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1191

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1191

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'norsker'@'localhost' (using password: NO) in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1194

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1194

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'norsker'@'localhost' (using password: NO) in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1197

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1197
Tjuonajokk Fiskecamp ved Kaitum Elven Lapland | Norsker Flyfishing

Tjuonajokk Fiskecamp ved Kaitum Elven Lapland

 

 

tjucoptVi stiger ind i den helikopteren som skal bringe os ud til den øvre del af Kaitum Elven. Tjuonajokk Fiskecamp ligger i svensk Lapland ved den mægtige Kaitum Elvs øvre del, omgivet af Sveriges mest berømte nationalparker Stora Sjöfallet og Sarek. Tjuonajokk byder på et fluefiskeri efter stalling i en klasse, som har opnået nærmest kultstatus blandt europæiske fluefiskere. Fra hele Centraleuropa kommer tyskere, østrigere, schweizere, tjekker og italienere helt op nord for polarcirklen, for at opleve dette fantastiske fiskeri. Alle større europæiske fiskemagasiner omtaler denne camp hvert år pga. et stabilt fiskeri gennem 20 år. Her kan fluefiskeren opleve den nordiske grand slam – ørred, stalling og røding!

 

tjuno1

Fiskeriet

Det er ikke ualmindeligt at fange 25 – 50 stallinger på tørflue/nymfe om dagen og fisk mellem 0.8 – 1,2 kg, er ikke regnet for rekordfisk heroppe. Hertil skal man lægge Kaitum Elvens smukke bestand af ørreder som virkelig sætter turbo på, når fiskene kommer op omkring kiloet. Oppe ved Tjirtjam Strømmene har man chancen for at fange rødinger i nogle helt fantastiske naturomgivelser – også heroppe er der en solid bestand af store stallinger. Personligt har jeg aldrig set så mange store stallinger samlet på et sted.

tjufight

 

 

Fiskeriet foregår i strømvand og efter forholdene, man fisker med klasse 5/6 fluestænger og specialisterne kan få fleks på UL-fluestænger i klasserne 2 – 4! Guiderne sørger for lifts nedstrøms, hvis man vil spare ca. 3 – 5 timers vandring pr. dag. Selve turen i de specielle elvbåde er spændende, da guiden ofte kun har en strøm rende på lidt over halvanden meter til skær og klipper! Naturoplevelsen er i særklasse, her kan man slappe af og nyde den storslåede natur, hvis man vel af mærke ikke lader sig stresse af synet af 30 – 40 ringende stallinger som suger kvægmyg i sig!

Der er et par fluer som er et must i æsken til fiskeriet, bl.a. Super Puppen, guldhoved nymfer samt Klinkhammer Special. Små sorte fluer i str. 14 – 18 til at imitere knotten.

Der er følgende anbefaling for fiskeri efter de respektive arter i området. Rødding fiskeriet er bedst mellem medio juli til medio august, stalling – hele sæsonen og ørred fra sen juni til de to første uger af juli samt medio august og sæsonen ud. Hertil er der et godt fiskeri efter gedde og helt (laksefisk) i området.

 

Tjuonajokk Ørred

Tjuonajokk Ørred

Jeg havde nogle gode oplevelser med mine helt lette fluestænger i klasse 2/3 som jeg benyttede til at fiske tørflue med små sorte klinkhammer varianter str. 18. I perioder var hele elven dækket af små sorte fluer og stallingerne stod helt oppe i overfladen og sippede de små fluer. Særligt midt på dagen, kunne de være særdeles selektive. På andre perioder fiskede vi med store Klinkhammer fluer str. 10, som blev nærmest suget ned med et slurp! I bogen “Örringarnas Dal” af Gunnar Westrin finder du flere spændende lokale fluer til området. Under optimale forhold heroppe, er det virkeligt skønt at fiske med ultra let tackle, dog skal man være klar over, at storørreden kan give problemer. En af vores naboer fortalte, at han måtte bruge 25 minutter på en strømvandsørred på 1,4 kg i Taivek. Ørreden blev senere røget på campens rygeovn, der ligger med udsigt over den store sø Kaitumjaure. Der er taget ørreder op til 5.6 kg. omkring fiskecampen….

 

 

Stalling

tjugrayfix

 

Heroppe findes storstallingen og rekorden for Tjuonajokk ligger på 2,7 kg! Man fisker en kort sæson på ca. 2,5 måned heroppe. Det betyder, at fisken går til vaflerne og prøver at opsamle så meget føde som muligt i den korte sommer. Fluefiskere som holder af stallingen, bør besøge Tjuonajokk Camp og opleve dette vidunderlige fiskeri, særligt i disse tider, hvor Skarven har gjort kort proces ved nogle af vores fineste åer med store stalling bestande. Heroppe kan man opleve et fantastisk tørfluefiskeri i juli/august måned.

Gennemsnits størrelsen på stallinger heroppe er pæn ca. 500/700 gram og der tages hvert år fisk op til 60 cm, fisk op mod de to kilo.

 

Ophold i Lodgen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man bor i hytter, så man er godt beskyttet mod eventuel nattefrost som kan komme allerede i starten af august måned. Juli er der mange myg, men fantastiske klækninger og godt fiskeri. Myggen stilner af i august med den første nattefrost. September kan være en meget smuk årstid og fiskeriet kan være godt. Men man skal opmærksom på, at man er oppe i fjeldområder, hvor vejret kan være omskifteligt.  Man kan lave sin egen mad i hytterne som ofte er beregnet til 4 fiskere. Der findes også to-mands hytter.

tjucamfire

tjuroom

Man kan også bestille morgenmad og aftensmad og så koncentrere sig om at tage med til frokost ved elven. Det er op til pengepungen, jeg vil dog sige, at tager man halvpension, så får man lige løftet turen en stjerne mere.

Det kan betale sig at leje en båd, da man slipper for at gå en pæn vandretur ud og hjem til Tajvek hver dag. Husk at bruge mindst en dag ved Tjirtjam strømmene, få evt. et lift med jeres båd.

Kontakt os og lad os komme med et samlet tilbud på en fisketur til Tjuonajokk Fiskecamp inkl. Fly med SAS fra København. 

Prisniveau inkl. helikopter fra Kiruna t/r, 6 døgn med hytteophold og båd  ca. 10.600 kr.  (4 personers hytte). Der kan laves med i hytten.

2 personers hytte med sengelinet og slutrengøring 6 døgn med båd ca. 12.833,- kr. Der kan ikke laves mad i hytten, maden bestilles i Lodgen (ekstra).

Fly Cph/Kiruna – ca. 3.500 kr.

Vi har pladser i 2017 på datoer i August,  bestil ASAP her!

Hertil kommer evt. brug af guider bl.a. til lifts, evt. mad i campen m.m.

Stedet er godt for familieture med forskellige generationer af fluefiskere.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frokost i der grønne på Tjuonajokk Fiskecamp. Maden er fremragende på Lodgen, vi kan varmt anbefale halvpension som vi kan bestille til dig.

 

middag3