Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'norsker'@'localhost' (using password: NO) in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1191

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1191

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'norsker'@'localhost' (using password: NO) in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1194

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1194

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user 'norsker'@'localhost' (using password: NO) in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1197

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/norsker/public_html/wp-content/plugins/statpress/statpress.php on line 1197
Middle Varzuga River Kola 2018 | Norsker Flyfishing

Middle Varzuga River Kola 2018

Atlantisk Laksefiskeri på Middle Varzuga 

 

I 2018 forventer vi at få et hold fiskere på Middle Varzuga, et stræk som er i verdensklasse efter atlantisk laks med en og let to hånds fluefiskeri. I mine mange år har jeg ikke oplevet, at fiskere er gået blanke på vores ture til Varzuga/Pana systemet og fangst gennemsnittet på ca. 10 – 20 laks pr. mand med rekord på over 50 fisk.

varzugadream

Drømmen lever!

DSCF0719

Helikopter ind over øen med vores Camp

Igennem mere end 10 år er Middle Varzuga blevet fisket af danske fluefiskere. Peter Norsker har fisket Pana længere opstrøms samt Middle og Lower Varzuga.
Personligt har jeg ikke oplevet mange fiskere som er kommet tomhændet hjem – bedste fisker med første laks nogensinde ligger omkring 8 – 10 laks. Vi har igennem mere en 15 år oplevet en uge med ekstreme vejrforhold, hvor vi måtte nøjes med 3 laks, men generelt også i 2017 er der fanget grilse i vores fiske uge.

Laksen bliver typisk 2,7 kg – 6 kg med store fisk på 7 – 10 kg, men jeg har hørt fra de lokale guider, at de største ligger omkring 30 pund i systemet.

Fiskeriet foregår med flydeline og klassiske laksefluer enkeltkrogede og dobbelt krogede med nedfilede modhager. Der vil være mulighed for at opleve tørfluefiskeri efter laks med Bomber eller Jerk Flies. Dette fiskeri er typisk grilse fiskeri, så går du kun efter store fisk og med tungere grej som 15 fod, er det ikke det oplagte sted at vælge. Til gengæld er fiskeriet meget stabilt og lidt afhængig af f.eks. vandtemperatur i forhold til mange andre elve i denne periode.

Fiskere fra britiske fiskere roser denne sektion som værende et fantastisk klassisk laksevald med mange flere standpladser end deres normale beats meter for meter. Elven er ikke særlig dyb og derfor perfekt egnet til fiskeri med flydeline m. intermediate forfang.

 

Brun Bjørn

Brun Bjørn ved Bear Creek Varzuga

 

I 2012 fangede 8 danske laksefiskere 230 laks på en uges fiskeri på vores uge. Peter anbefaler på det varmeste dette fiskeri til nye laksefiskere, da de hurtigt kan få en masse erfaring på en uges fiskeri. For den øvede laksefisker, taler vores fangster for sig selv – verdensklasse! Du kan læse mere om vores fiskeri på Peters blog på sitet i 2012.

 

På Middle Varzuga kan du opleve, at se spor fra den europæiske brun bjørn, se havørne, elge og rener samt andet spændende dyreliv, det er virkelig den ægte vare!

 

Du flyver med helikopter/bil/båd  (transfer afhængig af  lokale aftaler) ud i en af Europas sidste ægte vildmarker og bor komfortabelt i tomands hytter med tilstående brus og vask. Der serveres mad i messen. Slap af og koncentrer dig om fiskeriet, resten bliver der taget hånd om. De fleste gange vi har fisket Varzuga, har vi benyttet helikopter udflyvning på vejen ud til elven og retur, men vi er afhængige af lokale forhold, så man skal være indstillet på at tage transfer lokalt med bil eventuelt fra Murmansk til Varzuga og helikopter eller båd det sidste stykke.

 

Vi har lokale guider med ud hver dag, som hjælper med at holde frokost og kolde øl/sodavand samt meget gerne giver gode forslag til affiskning af elven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frisk Grilse

Peter tager med hele vejen fra København og er turleder for holdet. Der vil være ekstra stænger til rådighed og alle deltagere modtager en flueæske samt et lille udvalg af fluer til fiskeriet, er du fra København tager vi en kop kaffe sammen og binder er par ”killer” fluer sammen.

Vi har max. 8 stænger  i Uge 27 start juli på Varzuga på 6 måske 7 dages fiskeri på Middle Varzuga – pris inkl. Fly/Visa/Transfer m. Bil/helikopter/båd/forplejning i Lodge/guider/fiskeri for 6 dages fiskeri – 28.000 kr. ( ekstra evt. overnatning på hotel i Helsinki eller Murmansk).

Ekstra: Tips til de lokale guider/camp personale og benzin penge til jet båd.

varfishp

Peter med en Varzuga laks

 

Afhængig af elvens vandmængde, kan det være nødvendigt at tage nogle vandreture op af elven. Man kan faktisk fiske rundt om selve Campen. Dog anbefaler vi, at man er i en fornuftig form for sin alder og evt. tager en snak med Peter, hvis man er i tvivl.

Der vil være et begrænset antal pladser og vi forventer at kunne booke ind fra november/december 2017 for næste år.

Fly t/r København/Murmansk, hotelovernatning i Murmansk ud eller hjem, ophold i Lodge i hytter med enkelt værelser (to i hver hytte med delt bad) samt fuld forplejning, fiskelicens, guide. Pris: ca. 28.000 kr.

Ekstra: Tips ca. 200 Euro, Visum 470 kr. Lift penge til Jetbåd (frivillig) på elven, samt drikkevare i Lodgen.

Oplev Eventyret og forstør billedet nedenfor!

Teknisk arrangør af rejsen er Penguin Travel  København, der er medlem af rejsegarantifonden.

DSCF0821

 

Tilmeld dig her til turen ved at kontakte Peter Norsker her
Tlf. 25 39 8404 kontakt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gode farver til Middle Varzuga

Følg vores billeder på Instagram!